Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

З Коломиї важкоатлети Львівщини привезли золото

У місті Коломия 25 березня закінчився чемпіонат України з важкої атлетики серед юніорів (спортсменів до 20 років). За підсумками змагань серед команд львів’яни вибороли золоті нагороди чемпіонату. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Слід зазначити, що це перша командна перемога за роки незалежності України у цій віковій групі. І хоча в особистому заліку на найвищу сходинку п’єдесталу пошани піднявся один спортсмен: Тарас Стецяк (вагова категорія до 56 кг), який ще до цього ж вперше виконав норматив майстра спорту України зі сумою двоборства (ривок + поштовх) 205 кг; срібні нагороди у Романа Остафійчука (в/к до 62 кг) зі сумою 213 кг; бронза чемпіонату дісталась Василю Калапачу (в/к до 56 кг) зі сумою 195 кг, Сергію Фотулу (в/к до 69 кг) зі сумою 254 кг та Богдан Клюшник (в/к понад 105 кг) зі сумою 326 кг.

Також малу срібну медаль в ривку виборов Віталій Олевич з результатом 143 кг.

Високі результати важкоатлетів Львівщини можна пояснити тим, що зараз працюють усі ланки великого механізму спорту вищих досягнень: заповнені усі вікові групи, починаючи від молодших кадетів (спортсмени до 13 років) і закінчуючи ветеранами (спортсмени понад 35 років). Впродовж уже 4 років ми спостерігаємо за перемогами наших ветеранів важкої атлетики на міжнародній арені, минулого року перемога на чемпіонаті України серед кадетів до 15 років та срібло на чемпіонаті України серед дорослих; прихід молодих амбіційних тренерів-викладачів з поєднанням досвіду тренерів-викладачів старших поколінь.

Не може не тішити той факт, що серед медалістів є вихованці Львівської ДЮСШ «Енергетик» ЛМР – Роман Остафійчук та Віталій Олевич. Ці спортсмени мають 17 та 19 років, відповідно, а це значить, що у них є ще віковий запас у цій групі і їхні срібні медалі можна перетворити на золоті наступних чемпіонатів», - каже керівник Львівської ДЮСШ «Енергетик» Геннадій Юркевич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ