Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З колишнього костелу єзуїтів у Львові вивезли третину книжок

Тривають роботи з монтажу книжкових стелажів у приміщенні нового книгосховища наукової бібліотеки імені В. Стефаника на вул Авіаційній, 1, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Паралельно з вивозом стелажів та книжок, тривають роботи з ремонту приміщень.

«Ми заповнили книжками залу на 500 м.кв. з правого боку у приміщенні на вул Авіаційній, 1. Зараз монтуємо книжкові стелажі у лівому залі. Загалом у приміщенні є три великих зали. Всі роботи тривають дуже активно. Ми близькі до завершення робіт», - повідомив заступник генерального директора ЛННБУ ім. Василя Стефаника Василь Ферштей.

Перевозити стелажі та книги допомагає Львівська академія сухопутних військ. Академія забезпечила бібліотеку необхідним транспортом, а також скерувала на допомогу студентів.

«Всі роботи виконуються дуже обережно. Студенти працюють в рукавицях, як у всіх цивілізованих країнах, стопки книжок перев’язані капроновим шнурком, тож книги перевозяться цілими та неушкодженими», - зазначив генеральний директор ЛННБУ ім. Василя Стефаника Мирослав Романюк.

«В нас є програма, яка дає можливість нам відновити історичну справедливість. Церква, яка була закрита 65 років, у цьому році відкриє свої двері», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий сьогодні.

Нагадаємо, 3 листопада Львівська міська рада затвердила Програму збереження історичних цінностей Львівської національної бібліотеки ім. Стефаника. Згідно з розробленою програмою, буде здійснюватись переобладнання приміщення на вул. Авіаційній, 1 під фондосховище,  а також подальший розвиток бібліотеки ім. Стефаника.

«Програма була розроблена спільно з Академією наук України, бібліотекою ім. Стефаника та за участю Львівської обласної ради. Загальний обсяг фінансування завдань Програми на 2011 рік -1815 тис. гривень. З них з державного бюджету України – 695 тис. гривень, міського бюджету – 500 тис. гривень, обласного бюджету – 500 тис. гривень, Центру військового капеланства Курії Львівської Архієпархії УГКЦ – 120 тис. гривень. За ці кошти у приміщенні на вулиці Авіаційній, 1 буде виконано перекриття даху, ремонт системи опалення та електромереж, будівельні, ремонтні роботи всередині приміщення, у тому числі, оздоблювальні, влаштування вентиляції, реконструкція даху, поточний ремонт робочих приміщень», - зазначила начальник юридичного управління Гелена Пайонкевич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ