Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З квартири у центрі Львова законно викинули вагітну, немовля і маленьку дитину

Кореспондент «Гал-інфо» став випадковим свідком примусового виселення великої родини з квартири у центрі Львова на вул. Вірменській, 8 нині, 17 лютого, по обіді.

Літня жінка кричала і плакала під під’їздом свого будинку. «Садовий нас виселяє, хоче нашу квартиру», – репетувала вона. На крик зійшлися люди з сусідніх будинків, звичайні перехожі. На вуличці - море міліції, вантажівка з працівниками, як з’ясувалося, жеку.

Після розмови стало зрозуміло, що відбувається примусове виселення згідно із відповідної судовою постановою. Судовий виконавець, який був тут же, підтвердив це, але відмовився прояснити суть справи. Загалом говорив неохоче, зі спини.

Відмовився від коментарів і начальник жеку, до якого належить будинок.

Поговорити зголосилася Оксана Тиник, мешканка квартири на виселення – №5. Вагітна жінка розповіла, що більше як 10 р. тому її родина (тепер родина розрослася до 9 осіб, де є 6-місячна та дворічна діти) купила цю квартиру за 15 тис. дол. З її слів, незабаром виявилося, що продаж – звичайнісінька афера, і жінку, яка продала житло, посадили. Натомість розпочалася судова тяганина навколо квартири. Результатом якої стало нинішнє виселення. До того ж, стверджує пані Оксана, на їхню квартиру наклав оком один з депутатів Львівської міської ради, який начебто і посприяв виселенню. При цьому жінка назвала прізвище депутата Арзуманяна.

Людей не викидають на вулицю. Вони мають переїхати в інше житло - на пл. Ринок, 34, кв. 9а. Щоправда, з 96 кв. метрів, які, зі слів Тиник, зусиллями родини відремонтовано і приведено в належний стан, родина має оселитися на 19 кв. м без кухні, туалету і ванної.

Оскаржити сьогодні ухвалу на виселення, каже Оксана Тиник, родина не може через те, що відсутній їхній суддя. На «гарячій лінії» Ратуші порадили писати заяву. Тому люди тримають оборону біля дверей власної квартири (коли матеріал готувався до друку, – ред.). А міліція, пожалілася Оксана Тиник, не церемониться: вже заламували їй руки, щоб звільнила квартиру.

У коментарі Гал-інфо депутат Львівської міської ради від БЮТ Вардкес Арзуманян з цього приводу повідомив, що не має жодної інформації щодо конфлікту навколо будинку за адресою Вірменська, 8/5. Також він сказав, що надасть більш повний коментар згодом, коли   з'ясує всі обставини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ