Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Волинь

З меморіального комплексу до сімейного склепу: в Іспанії перепоховали диктатора Франко

В Іспанії перенесли останки колишнього диктатора Франсіско Франко з меморіального комплексу «Долина полеглих» до сімейного склепу на кладовищі в Ель-Пардо під Мадридом.

Як зазначає BBC, Франко перепоховали поряд із його покійною дружиною, передає Громадське.

До процесу ексгумації та перепоховання допустили міністра юстиції, представника прем’єр-міністра, експерта з криміналістики, священника та 22 нащадків Франко.

Загалом на ексгумацію та перепоховання витратили близько 63 тисяч євро.

24 серпня 2018 року уряд Іспанії ухвалив документ, який обґрунтував причину ексгумації та перенесення останків диктатора. Родичі Франко були проти, але Верховний суд у вересні 2019 року відхилив їхні скарги.

Франсіско Франко прийшов до влади у 1939 році після громадянської війни. Він став лідером правого, диктаторського режиму в країні та правив Іспанією до своєї смерті у 1975 році. Він виконував обов'язки очільника держави, уряду, верховного головнокомандувача та мав титул каудильйо — вождь.

Франко поховали у меморіальному комплексі «Долина полеглих», який побудували за його життя. Комплекс мав бути пам’ятником на честь загиблих під час іспанської громадянської війни 1936-1939 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ