Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

З міського бюджету виділили 3 млн 868 тис. грн для встановлення загальнобудинкових лічильників

У цьому році виділено кошти на відновлення загальнобудинкових лічильників у будинках комунальної власності. Про це сьогодні, 21 листопада, на брифінгу повідомив начальник відділу енергозбереження та ефективного використання енергоресурсів Володимир Магула.
За його словами, для продовження оснащення житлових будинків комунальної власності приладами обліку води та теплової енергії у 2007 році виділені кошти з державного бюджету у розмірі до 5 млн грн, з яких 3 млн 868 тис. гривень – це співфінансування з міського бюджету.
„Основним критерієм відбору була кількість квартир у будинку. Таким чином, встановлення лічильників буде проводитися у багатоквартирних (від 70 і більше квартир), що дозволить охопити обліком споживання електроресурсів максимальну кількість мешканців”, – заявив Володимир Магула.
Попередня схема встановлення приладів обліку теплової енергії себе не виправдала. За нею – за кошти з міського бюджету закупляли прилади, а мешканці їх встановлювали за власні кошти. „Цього року на пропозицію ЛМР відгукнувся Кабінет Міністрів, і тепер лічильники встановлюватимуть виключно за кошти з держбюджету, а львів'яни зекономлять до 20%”, – повідомив Володимир Магула.
За його словами, на встановлення лічильників на 1 будинок в середньому йде 14-15тис.гривень: „На наступний рік вже є перелік 460 будинків, які заплановано переобладнати. Але виникає проблема із будинками із транзитною схемою теплопостачання. Крім того, недосконала структура проведення тендерів затягує цей процес”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ