Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

З нагоди 120-річчя Остапа Вишні Тимошенко побажала "у часи економічної кризи та епідемії не втрачати почуття гумору"

Урядовий сайт поширив звернення Прем'єр-міністра України Ю.Тимошенко з нагоди 120-річчя від дня народження Остапа Вишні (Павла Губенка) до всіх шанувальників творчості письменника.

"Нині Україна відзначає 120 років від дня народження славетного гумориста та сатирика Остапа Вишні (Павла Губенка). Він увійшов в літературу, як автор нового жанру – знаменитих «усмішок», таких соковитих і барвистих. Письменник прийняв естафету незрівнянного, тонкого та суто українського гумору від своїх видатних попередників: Івана Котляревського, Миколи Гоголя та Степана Руданського.

Свого часу Микола Хвильовий писав: «Усмішки» Остапа Вишні я полюбив. Полюбив їх за те, що вони запашні, за те, що вони ніжні, за те, що вони жорстокі, за те, що вони смішні і водночас глибоко трагічні».

Чимало випробувань випало на долю письменника. Але навіть десять років сталінських концтаборів не змогли знищити талант великого українця – вміння радіти життю пропри всі життєві негаразди.

Бажаю кожному з нас навіть у часи економічної кризи та епідемії не втрачати почуття гумору. Нехай творчість Остапа Вишні завжди допомагає усім нам зберігати бадьорість духу та впевненість у майбутньому.

«Вишневих» вам усмішок!" - сказано у зверненні. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ