Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

З нагоди 70-річчя від дня народження В’ячеслава Чорновола на Львівщині проведуть урочисті заходи

ЛКО НРУ проводить на Львівщині заходи з нагоди 70-ї річниці від дня народження В’ячеслава Чорновола. Як розповів «Гал-info» голова ЛКО НРУ Ярослав Кендзьор, на Львівському телебаченні відбувається показ серії фільмів про В’ячеслава Чорновола.
22 грудня цього року у Львівському національному театрі опери та балету ім. С Крушельницької відбудеться вечір пам’яті В’ячеслава Чорновола, який за словами Ярослава Кендзьора, буде транслюватися у прямому ефірі.
«У навчальних закладах пройдуть «круглі столи», а у школах уроки щодо ролі В’ячеслава Чорновола в українському державотворення», — зазначив Ярослав Кендзьор.
Він також відзначив, що Президент Віктор Ющенко підписав відповідний указ про відзначення 70-річчя від дня народження  В’ячеслава Чорновола на державному рівні.
«Завершальним акордом вшанування пам’яті Чорновола буде відкриття пам’ятної дошки у на фасаді будинку Львівського телебачення, де В’ячеслав Чорновіл працював у 1960-1963 роках редактором молодіжних передач», — додав голова ЛКО НРУ.
В’ячеслав Чорновіл народився 24 грудня 1937 року в Черкаській області. В 1960 році закінчив факультет журналістики Київського університету. З 1965 року почав активно протестувати проти репресій в середовищі української інтелігенції, збирати інформацію про порушення прав людини в Україні. Вперше арештований в 1967 році. Далі - арешти в 1972 і 1980 роках за політичними мотивами.
У 1985 році В’ячеслав Чорновіл повернувся в Україну. З 1993 року був головою Народного Руху України.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ