Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З нагоди Дня Соборності у Львові вручили Почесний знак святого Юрія і Золотий герб Львова

Сьогодні Україна відзначає День Соборності України та 97-му річницю Акта Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. З цієї нагоди у Львівському Національному Академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької відбулася урочиста академія.

«З великою приємністю хочу відзначити дуже відважну і хорошу людину – доброволець, десантник, захисних Донецького аеропорту Родіон Агафонов. Маємо цінувати людей, які вчать наших дітей, які залишають для майбутнього покоління неоціненні знання в своїх працях. «Золотим гербом м. Львова» відзначається Микола Литвин», - привітав перший заступник міського голови Віктор Пушкарьов.

За відданість українському народові, мужність та проявлений героїзм під час виконання завдань антитерористичної операції та з нагоди Дня соборності України «Почесним знаком святого Юрія» відзначено Агафонова Родіона Сергійовича – десантник 93 бригади, учасник Антитерористичної операції на сході країни, доброволець. Брав участь в боях у Донецькому аеропорті, селах Водяне, Піски, Тоненьке та Опитне. Отримав поранення при штурмі с. Піски. Своїми рішучими діями допомагав стримувати ворога, вміло та ініціативно здійснював оборону території нашої країни, за що отримав відзнаки.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, утвердження патріотичних і моральних цінностей серед українського народу та з нагоди Дня соборності України «Золотим гербом м. Львова» відзначено Литвина Миколу Романовича – доктор історичних наук, професор, директор Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича Національної академії наук України. Багаторічний дослідник Українського січового стрілецтва, становлення ЗУНР та процесу соборного єднання України в період національно-демократичної революції та визвольної боротьби. Автор близько 500 наукових і науково-популярних публікацій з новітньої історії України, українсько-польських відносин, історичного краєзнавства. Заслужений діяч України та лауреат премії ім. М. Грушевського НАН України.

«У 1990-му році мені вдалося віднайти Акт Злуки, але хотілося, щоб зараз всі ми разом знайшли рецепт до справжньої соборизації. Думаю, соборна Україна буде, бо ми цього хочемо. Слава Україні!», - зазначив Микола Литвин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ