Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

З нагоди Євро-2012 спритні львів’яни надурили державу на 2,2 млн грн – чергову аферу розслідує прокуратура

З нагоди Євро-2012 спритні львів’яни надурили державу на 2,2 млн грн. Саме стільки держава заплатила за 37 приватних гаражів, які мали бути знесені з огляду на будівництво нового аеропорту. Тепер виявилось, що ці гаражі були збудовані незаконно. Справу розслідує прокуратура Львова. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

 

Подаємо текст повідомлення без змін:

 

«За результатами перевірки, проведеної прокуратурою м.Львова в порядку нагляду за додержанням законодавства про власність при виконанні заходів в рамках підготовки до проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні, виявлено ознаки злочинів, передбачених ч.2 ст.364, ч.2 ст.366 КК України.

 

 

Зокрема, перевіркою встановлено, що протягом жовтня-грудня 2009 року між фізичними особами - власниками індивідуальних гаражів (Продавцями), що розташовані в зоні розширення ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» (м.Львів, вул.Любінська, 200) та управлінням капітального будівництва Львівської облдержадміністрації (Покупцем) укладено ряд договорів купівлі-продажу, згідно яких держава в особі УКБ ЛОДА здійснила викуп для суспільних потреб 37 гаражних боксів вартістю 2 150 478,70 грн., які проплачено за рахунок бюджетних коштів у відповідності до розпорядження Кабінету Міністрів України від 31.08.2009 року № 1011-р «Про викуп об’єктів приватної власності для суспільних потреб», виданого відповідно до ст.8 Закону України «Про організацію та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні».

           

Правовстановлювальними документами, на підставі яких ОКП ЛОР «БТІ та ЕО» зареєстровано право власності на вищеперелічене нерухоме майно, стали свідоцтва про право власності на гаражні бокси, видані відділом приватизації житла Залізничної райадміністрації м.Львова, з урахуванням офіційних документів, оформлених головами Товариства індивідуальних забудовників та експлуатації гаражів «Аерофлот-2», а саме витягів з протоколів засідань правління даного товариства та довідок про сплату пайового внеску з відомостями про введення в експлуатацію.

           

Разом з тим, як з`ясовано перевіркою, службовими особами Товариства індивідуальних забудовників та експлуатації гаражів «Аерофлот-2» до зазначених офіційних документів - витягів з протоколів засідань правління даного товариства та довідок внесено завідомо неправдиві відомості щодо наявності дозволів на будівництво гаражних боксів на даній земельній ділянці та їх введення в експлуатацію, за умови відсутності таких.

           

Зокрема, протягом 2007-2009 років будівництво даних гаражних боксів здійснювалось без отриманого у встановленому порядку дозволу на виконання будівельних робіт. Прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів не оформлялось.

           

Згідно п.2 ст.376 Цивільного кодексу України особа, яка здійснила або здійснює самочинне будівництво нерухомого майна, не набуває права власності на нього.

Таким чином, службові особи Товариства індивідуальних забудовників та експлуатації гаражів «Аерофлот-2», будучи наділеними організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями, достеменно знаючи про відсутність в Товариства розробленої та погодженої у встановленому порядку проектної документації на будівництво гаражів та відсутність дозволу та виконання будівельних робіт, діючи в інтересах третіх осіб, протягом 2007-2009 років видавали офіційні документи із внесенням до них завідомо неправдивих відомостей щодо надання правлінням Товариства дозволу на будівництво даних гаражів та прийняття їх в експлуатацію, що в подальшому послужило підставою для неправомірного оформлення та реєстрації права власності на гаражні бокси, чим спричинено тяжкі наслідки інтересам держави, у вигляді безпідставної сплати фізичним особам вартості гаражів за рахунок бюджетних коштів.

 

За наведених обставин, 30.03.2010 року прокуратурою м.Львова порушено кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем та службового підроблення, вчинених службовими особами Товариства індивідуальних забудовників та експлуатації гаражів «Аерофлот-2», за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364, ч.2 ст.366 КК України.

 

Досудове слідство у вказаній кримінальній справі провадиться прокуратурою м.Львова».

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ