Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З неділі паркування у Львові стане безкоштовним?

З 1 квітня 2012 року вступає в дію пункт 14 Постанови Кабміну № 1342 від 3 грудня 2009 року, у якому йдеться, що платні парковки в містах України обов’язково повинні бути обладнані паркоматами. Однак, як повідомили в управлінні транспорту та зв’язку міської ради Львова, ще сьогодні, 30 березня, у столиці вирішують це питання, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Сьогодні у Києві має відбутись нарада з цього приводу. Ситуація по всіх містах України є незрозумілою. Фінансових можливостей встановлювати паркомати ніхто не має, зважаючи, що недофінансованими залишаються такі пріоритетні галузі, як медицина та освіта. Деякі міста просто відмовляються від платного паркування, але це не вирішення проблеми. Кошти від парування – дохідна частина бюджету міста, а це, у свою чергу, ті ж зарплати медикам, вчителям.

Поки питання розглядається», - зазначив заступник начальника управління транспорту та зв’язку Андрій Білоус.

Нагадаємо, як інформує Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, з 1 квітня 2012 року оплачувати послуги паркування слід тільки за допомогою паркувальних талонів, а також на майданчиках, обладнаних технічними засобами (паркоматами і терміналами).

Відповідно до Постанови Кабміну, 1 паркомат має бути на 10 автомобілів.

«У Львові є 88 місць для паркування автомобілів, із них обладнанні паркоматами 2 парковки на проспекті Шевченка», - розповів заступник начальника управління транспорту та зв`язку ЛМР Андрій Білоус.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ