Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

З нового року у деяких лікувально-профілактичних закладах Львова введуть додаткові посади лікарів-інтернів

Під час останнього засідання виконавчого комітету Львівської міської ради було прийнято рішення про те, що відтепер медичні працівники проходитимуть інтернатуру з оплатою, тоді як досі лікарі-інтерни не отримували зарплати. З 1 січня 2007 року у деяких лікувально-профілактичних закладах Львова буде введено додаткові посади лікарів-інтернів. Загалом таких посад буде 20. І головне, що молоді медичні спеціалісти, які обійматимуть їх, зможуть отримувати заробітну плату. Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі Львівської міської ради
Ці посади між лікувальними установами Львова розподілять так: у комунальній міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги зможуть прийняти до штатного колективу 7 лікарів-інтернів, Львівська станція швидкої медичної допомоги та комунальна 4-та міська клінічна лікарня — лише по одному. По троє молодих спеціалістів зможуть працювати у комунальній першій міській клінічній лікарні ім. Князя Лева та комунальній 2-й міській поліклініці. У комунальній 4-й міській поліклініці для лікарів-інтернів буде створено 5 оплачуваних робочих місць.
Як розповів начальник управління охорони здоров'я Львівської міської ради Володимир Зуб, фонд оплати праці 20 лікарів-інтернів на 2007 рік становитиме 182,8 тис. грн (з розрахунку посадового окладу в розмірі 560 грн.) Розрахунок посад лікарів-інтернів проведений в межах штатних нормативів затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я від 23 лютого 2000 року «Про штатні нормативи та типові штати закладів охорони здоров’я».
У 18 комунальних закладах охорони здоров’я м. Львова післядипломне навчання (інтернатуру) проходять 374 випускники медичних вузів. З них 121 особа готується згідно з державним замовленням і має скерування на роботу в лікувальні заклади районів області, за рахунок яких і повинна виплачуватись заробітна плата, 253 лікарі-інтерни навчаються на контрактній основі.
Посади лікарів-інтернів у міських комунальних закладах охорони здоров’я були виведені з штатних розписів впродовж 1996-1997 років у зв’язку з недофінансуванням медичних закладів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ