Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

З окупованими територіями домовлятися немає сенсу, їх можна тільки звільняти – Турчинов

З окупованими територіями домовлятися немає сенсу, їх можна тільки звільняти – Турчинов. Повідомала ТСН.

Росія не планувала досягати миру і прагне перетворити конфлікт на Донбасі у перманентний.

Росія не збирається працювати на нормалізацію ситуації на Донбасі. Про це в ексклюзивному інтерв'ю ТСН заявив спікер українського парламенту Олександр Турчинов. 

"Треба констатувати, що Російська Федерація і не збиралася працювати в напрямку мирного розв'язання трагедії, яку вони штучно створили на сході нашої країни", - заявив він. 

На думку Турчинова, про це свідчать і проведені на Донбасі так звані вибори. 

"Ті фейкові вибори, які росіяни провели на окупованій території, які ніколи не визнає цивілізований світ, які й виборами назвати неможливо – вони свідчать про те, що фактично здійснюється спроба заморозити цей конфлікт, зробити його перманентним", - вважає український політик. 

Керівник парламенту минулого скликання каже, що вже підготував постанову щодо скасування законів про особливий статус Донбасу та амністію бойовиків, бо ці закони насправді і не працювали жодного дня. 

"Їх треба скасовувати. Треба скасовувати закон про особливий статус, тому що він передбачав вибори до місцевих рад у грудні. Зрозуміло, що жити за українським законодавством ті, хто окупував території, не збираються. Жодних передумов, після яких має наступити амністія, ні терористи, ні російські військові не збиралися виконувати, і я навіть не підписав цей закон і не відіслав його до Адміністрації президента. Тому вже вніс постанову щодо скасування голосування закону про амністію і скасування закону про особливий статус", - пояснив Турчинов. 

На його думку, наразі залишається можливим тільки один варіант поведінки з бойовиками. 

"Є лише один формат нашої діяльності: звільняти окуповані території", - наголосив політик.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ