Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З органів прокуратури звільнені три тисяч осіб

Штатну чисельність органів прокуратури скоротили на три тисячі осіб у зв’язку із набуттям чинності закону «Про прокуратуру». Про це повідомили в прес-службі Генеральної прокуратури України.

15 липня 2015 року набрав чинності новий Закон України «Про прокуратуру».

Під керівництвом Генерального прокурора України Віктора Шокіна проводиться робота по впровадженню Закону в практичну діяльність. З цією метою вжито низку невідкладних організаційно-практичних заходів.

Зокрема, Генеральний прокурор Віктор Шокін підписав накази, якими затверджено нові структури як Генеральної прокуратури України, так і регіональних прокуратур.

Приведено у відповідність до вимог Закону структуру органів прокуратури України та скорочено штатну чисельність на більш ніж 3 000 одиниць.

На даний час загальна штатна чисельність працівників органів прокуратури не перевищує 15 000 осіб.

У Генеральній прокуратурі України утворено департаменти, управління та відділи.

Зменшено кількість структурних підрозділів, в тому числі самостійних, та, відповідно, кількість керівного складу.

Також у відповідності до вимог Закону у структурі центрального апарату ліквідовано посади перших заступників керівників підрозділів, старших прокурорів відділів, старших помічників із особливих доручень, старших помічників та помічників як Генерального прокурора України, так і його заступників.

У структурах регіональних прокуратур, які також приведено у відповідність до вимог Закону, зменшено кількість заступників прокурорів регіонів, ліквідовано посади старших прокурорів прокуратур, старших прокурорів відділів прокуратур.

Робота щодо реформування органів прокуратури України триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ