Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З першого квітня встановлюється ліміт на споживання електроенергії, а тариф зростає майже втричі

Національна комісія регулювання електроенергетики України постановою №311 від 19 березня 2009 року змінила тарифи на електричну енергію, що відпускається населенню та населеним пунктам, а також затвердила зміни до Порядку застосування тарифів на електроенергію, що відпускається населенню і населеним пунктам, -- повідомляє відділ корпоративних зв’язків ВАТ “Львівобленерго”.
Згідно з вищевказаною Постановою НКРЕ України, запроваджується система тарифів для населення за обсягами споживання. Для населення, яке споживає до 400 кВт/год на місяць включно, тариф залишається без змін, а для населення, яке споживає понад 400 кВт/год на місяць — в тому числі побутові споживачі у сільській місцевості — встановлено тариф на електричну енергію на рівні 76,26 коп за кВт/год з ПДВ.
Зміни тарифів не будуть застосовуватись для багатодітних та прийомних сімей; для населення, яке проживає у будинках, обладнаних в установленому порядку кухонними електроплитами та для населення, яке використовує електричну енергію на опалення житла за умови наявності лічильників диференційованого тризонного обліку.
Постанова набуде чинності з 1 квітня 2009 року.
Загальна кількість побутових споживачів ВАТ „Львівобленерго” — 872 406; з них кількість побутових споживачів, які споживають щомісячно понад 400 кВт/год (без населення, яке проживає у будинках, обладнаних в установленому порядку кухонними електроплитами та населення, яке має обладнані у встановленому опрядку електроопалювальні установки) — 15 535 споживачів, що становить 1,8% від загальної кількості.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ