Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З Перспективної схеми розміщення малих архітектурних форм вилучили 22 об’єкти «Інтерпресу»

Депутати Львівської міської ради вилучили з Перспективної схеми розміщення малих архітектурних форм 22 об’єкти, що належать ТзОВ «Інтерпрес». Причиною цього рішення є невиконання підприємством ухвали Львівської міської ради про заборону продажу тютюнової продукції в газетно-журнальних кіосках.

Про це сьогодні, 21 листопада, під час сесії Львівської міської ради розповів голова постійної депутатської комісії з питань архітектури, містобудування та охорони історичного середовища ЛМР свободівець Андріян Гутник. Прес-служба Львівської міської організації ВО «Свобода».

За словами депутата, зазначені 22 об’єкти отримували дозвіл на торгівлю газетно-журнальною продукцією без права продажу тютюну та слабоалкогольних напоїв. У відповідь на численні скарги городян щодо продажу сигарет неповнолітнім у мережі «Інтерпрес» депутати Львівської міськради своєю ухвалою підтвердили заборону на реалізацію тютюнових виробів у кіосках, які продають газетно-журнальну продукцію та дитячу літературу.

З цього приводу електронний "Експрес" (ТзОВ «Інтерпрес» суміжна структура), розмістив новину під заголовком: "Депутати-"свободівці" вчинили наступ на підприємців Львова. І зробили це, ніби боячись -- сховали проект ухвали в "різному".

І далі: "Депутати Львівської міськради внесли зміни до перспективної схеми розміщення малих архітектурних форм і частин програми комплексного благоустрою території міста.

Обранці вирішили, що департамент економічної політики має ініціювати розірвання договорів оренди землі та договорів оренди окремих конструктивних елементів благоустрою із ТзОВ "Інтерпрес".

Підставою депутат-"свободівець" Богдан Салій назвав те, що компанія встановлювала кіоски без права торгівлі сигаретами.

Обранця підтримали 49 депутатів. Додамо, що у переліку є 22 кіоски "Інтерпресу".

До слова, цей проект ухвали не був в основному порядку денному, натомість з'явився серед додаткових проектів, схованих під словом "Різне".

Нагадаємо, раніше підприємці "Інтерпресу", продавці україномовних видань, влаштовували пікет проти свавілля депутатів-"свободівців".

lvivexpres.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ