Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

З підписанням угоди про співпрацю профспілки розмовлятимуть з виконкомом на рівних

Сьогодні, 24 листопада, між виконавчим комітетом Львівської міської ради та Об’єднанням профспілок Львівщини була підписана угода про співпрацю. Угода зініційована Об’єднанням профспілок Львівщини і укладена терміном на 2006 – 2007 роки. Підписали угоду від виконкому Львівської міськради – міський голова Андрій Садовий, з боку профспілок – голова Об’єднання профспілок Львівщини Роман Дацко.
Угода законодавчо регулює відносини між виконкомом Львівської міськради і Об’єднанням профспілок Львівщини, зокрема, у ній описано зобов’язання сторін у всіх сферах відносин; угода складається з 9 розділів.
Серед актуальних питань, які регулює угода, - питання працевлаштування й оплати праці, охорона здоров’я, питання економічних та виробничих відносин, охорона довколишнього середовища та інші. Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, «всі проблеми, які є в місті, повинні вирішуватись за «круглими столами» із залученням профспілок, і це дасть можливість вирішувати проблеми на початковій стадії».
Окрім того, голова Об’єднання профспілок Львівщини Роман Дацко розповів „Гал-іnfо”, що угода регламентує відносини профспілок і виконкому на законодавчому рівні. „Відтепер у нас є реальний законодавчий документ, в якому описані права і обов’язки сторін, зокрема, виконком зобов’язаний погоджувати тарифи на житлово-комунальні послуги, ми ж зобов’язані інформувати громадськість про хід цієї угоди. Вона дозволяє нам не просто вийти на акції протесту проти неправильних рішень виконкому, а розмовляти з ними на рівних умовах і досягти компромісу. У випадку, якщо наші вимоги не врахують, ми можемо подати до суду, і суд в рамках чинного законодавства може відмінити рішення виконкому згідно з угодою”, – зазначив він.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ