Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З початку 2019 року внаслідок ДТП на залізничних переїздах України загинуло 6 осіб

Як інформують у прес-центрі Укрзалізниці, за п’ять місяців 2019 року на залізничних переїздах та коліях водії автівок спричинили 28 ДТП.

За 5 місяців 2019 року на залізничних переїздах і коліях Укрзалізниці через порушення водіями правил дорожнього руху сталося 28 випадків ДТП, у тому числі 26 на переїздах,  водії двічі в’їхали в бік поїзда. Внаслідок ДТП загинуло 6 осіб і 12 травмовано. Порівняно з відповідним періодом 2018 року кількість дорожньо-транспортних пригод зменшилася на 5 випадків, загиблих більше на 4, а травмованих менше на 2 особи.

На початку літа, 1 червня, лише диво вберегло локомотивну бригаду та водія вантажівки від фатальних наслідків на перегоні Любитів – Ковель. Водій КАМАЗу з причепом при діючій сигналізації виїхав на переїзд. Щоб уникнути зіткнення з вантажівкою машиніст застосував екстрене гальмування, однак гальмівний шлях вантажного поїзда виявився задовгим.

У результаті ДТП пошкоджено кабіну кузова та лобове скло машиніста, автозчеп, буферні ліхтарі. Крім того, пошкоджено обладнання переїзду: стовпчики переїзного огородження, світлофор переїзної сигналізації, релейну шафу. Водій КАМАЗу, на щастя, не постраждав, тепер на нього чекають штрафні санкції.

Залізничники нагадують, що злочинне нехтування водіями правил дорожнього руху, їх безвідповідальне ставлення до свого життя, безпеки пасажирів та залізничників може спричинити не лише фінансові витрати, але й трагічні наслідки.

 Довідково

Упродовж 2018 року на залізничній інфраструктурі сталося 79 випадків ДТП. Через необережність водіїв на залізничних переїздах та коліях України загинуло 16 осіб і 30 було травмовано.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ