Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З початку червня у Чорному морі заборонено вилов креветки та мідії

Як інформує прес-служба Держрибагентства України, з першого червня розпочинається заборона на спеціалізований промисел креветки.
З початку червня у Чорному морі заборонено вилов креветки та мідії

Враховуючи рекомендації ДП ʺОдЦ ПівденНІРОʺ, заборона триватиме в період з 1 червня до 31 липня у Чорному морі із затоками, лиманами та пов’язаними з морем озерами з використанням волокуш і ручних сачків.

Також протягом цього часу в акваторії Чорного моря, від с. Коблеве до межі АР Крим (по Перекопській затоці) заборонено здійснювати вилов креветки за допомогою ятерів. Про це йдеться у відповідному наказі Чорноморського басейнового управління Держрибагентства від 29.05.2019 № 179. Документ можна переглянути за лінком.

Крім того, вищезазначеним наказом встановлено терміни заборони на любительський і спортивний лов водних біоресурсів. Так, в період з 1 червня по 31 серпня забороняється ловити креветок, а з 1 червня по 30 серпня – мідій.

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів здійснюватиметься відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. № 1209 ʺПро затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсівʺ. Так, компенсація за один екземпляр незаконно виловленої креветки становить 1,19 грн, мідії – 1,7 грн.

Чорноморський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись встановлених заборон. У разі виявлення порушень – особи будуть притягнуті до відповідальності згідно з нормами чинного законодавства.

Довідкова інформація:

Нагадаємо, в межах зони контролю Чорноморського басейнового управління нерестова заборона встановлюється не по водоймах, а по окремих видах риб. Так, в період з 1 травня по 15 червня триває заборона на вилов бичків у північно-західній частині Чорного моря та причорноморських лиманах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ