Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

З початку листопада на шахтах Львівщини і Волині травмувалися 13 гірників

З початку листопада значно зріс травматизм на шахтах Львівсько-Волинського вугільного басейну. За 15 днів травми різного ступеня важкості отримали 13 працівників вугільних шахт, Повідомипли в прес-службі Держрігпромнагляду у Львівській області.

Відтак, сталося шість травм - на шахтах ДП «Львіввугілля», п’ять травм - на шахтах ДП «Волиньвугілля» та дві травми - на ДВАТ „Шахта”Надія”, розповів начальник Західної державної міжрегіональної гірничотехнічної інспекції у вугільній промисловості теруправління Держгірпромнагляду у Львівській області Володимир Юрків.

За його словами, значно зріс коефіцієнт важкості виробничого травматизму - шість випадків травмувань на виробництві віднесені до категорії важких з можливою подальшою інвалідністю потерпілих.

По чотирьох нещасних випадках, що сталися на шахтах «Лісова», «Бужанська», «Межирічанська» та «Відродження» станом на сьогодні проводяться спеціальні розслідування під головуванням посадових осіб Західної ДМГТІ.

Як показує аналіз виробничого травматизму, більшість нещасних випадків сталися у вихідні дні або напередодні вихідних днів.

Три перші випадки сталися на волинських копальнях, причому два перших - на одній шахті. Розпочався облік травмованих гірників 4 листопада на відокремленому підрозділі (ВП – далі) ШУ «НВ» шахта №1 «НВ». Гірник підземної дільниці КТ Т. Гах при доставці обладнання на заїзд магістрального конвеєрного схилу, посковзнувся, штовхаючи вагонетку і впав на рейкову колію. Діагноз: забій лівого передпліччя.

7 листопада гірник з ремонту гірничих виробок дільниці №1 О.Витичук, перевантажуючи елементи аркового кріплення в спеціальну вагонетку, отримав травму третього пальця лівої кисті. Того ж дня на ВП шахта «Бужанська» було травмовано гірничого майстра дільниці № 1 В. Мустяца. Під час обстеження виробки, з покрівлі конвеєрного штреку з міжрамного простору випала порода, яка збила каску гірникові і травмувала голову.

10 листопада травми отримали гірники двох копалень ДП «Львівугілля». О 1-ій годині 15 хв на «Межирічанській» з покрівлі виробки впала глиба породи і притиснула ноги машиністу гірничих виїмкових машин Р. Пализі. У потерпілого перелом обох ніг. А о 14 год 10 хв під час пересування по 534-му конвеєрному треку в районі водяного заслону посковзнувся і впав гірничий майстер дільниці № 1 шахти «Лісова» О. Ярмолюк. Коліном лівої ноги він вдарився об рейку рейкової колії.

Недільного дня 14 листопада травмувалися гірники «Надії» та «Відродження» О 14 год 40 хв слюсар з ремонту обладнання В. Мартинюк ув’язував пачки аркового кріплення СВП-22, пачка розсунулась та контруктивними елементами травмувало ногу потерпілого. О 16 год отримав травму гірничий монтажник дільниці МДГО К. Березовський. Гірник розвантажував обладнання на верхньому приймальному майданчику квершлага № 1, коли стійка механічного кріплення зсунулась і вдарила потерпілого по голові.

З понеділка – знову травми. На шахті «Степова» електрослюсар підземний дільниці МДГО І. Марців під час пересування по 119 конвеєрному штреку в районі ПК- 32 посковзнувся, впав, і вдарився головою до ставу конвеєра. Діагноз: розсічена рана потиличної частини голови справа. На «Зарічній» скалічилася машиніст (кочегар) котельні дільниці ДСО О. Демків. При пересуванні в приміщенні котельні, вона посковзнулась на мокрій підлозі. При падінні вдарилась ногою об металічну балку, якою їй порвало праву гомілку.

На підставі вищенаведених фактів та керуючись статтею 39 Закону України «Про охорону праці», начальник Західної державної міжрегіональної гірничотехнічної інспекції у вугільній промисловості теруправління Держгірпромнагляду у Львівській області Володимир Юрків звернувся з вимогою до в.о. генерального директора ДП „Львіввугілля” Овчіннікова П., генерального директора ДП „Волиньвугілля” Костика І., директора ДВАТ „Шахта ”Надія” Криштопи М. та директорів шахт ДП „Львіввугілля” та ДП «Волиньвугілля» забезпечити ефективний відомчий нагляд з боку керівників і фахівців ДП «Львіввугілля», ДП «Волиньвугілля» та вугільних шахт за безпечним проведенням робіт особливо у вихідні дні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ