Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З початку реалізації проекту «Досвідчені жінки-політики – демократична і паритетна місцева влада» у тренінгах взяло участь 320 жінок

Благодійний Фонд «Майбуття» спільно із коаліцією громадських організацій міста Львова та області розпочав реалізацію проекту «Досвідчені жінки-політики – демократична і паритетна місцева влада». Проект підтримано Фондом сприяння демократії Посольства США в Україні. Про це повідомили у БФ „Майбуття”.
Метою проекту є формування та покращення професійних навичок жінок-кандидатів із сільських районів Львівської області, необхідні для їх ефективної участі у місцевих виборах 2006 року та їх роботи в новообраних органах місцевого самоврядування.
Від початку реалізації проекту було проведено 8 тренінгів для активних жінок-лідерок у Радехівському, Сокальському, Городоцькому та Сколівському районах області. Загалом у тренінгах взяло участь 320 активних представниць місцевих громад кандидатів у депутати до рад різного рівня та членів дільничних і територіальних виборчих комісій.
Тематичне наповнення тренінгів торкалося питань роботи в команді, введення в виборчу кампанію, просвіта та мобілізація виборців, навики комунікації та ефективної презентації. Учасниць було ознайомлено з базовими принципами та положеннями нового виборчого законодавства, основами теорії правової держави та порівняльною характеристикою політичних і виборчих систем різних країн.
Під час тренінгів учасниці мали змогу ознайомитись з низкою питань гендерного спрямування та аналізували приклади політичних кампаній крізь призму гендерного бачення. 
Загалом за підсумками тренінгів та оцінювальних анкет учасників, учасниці тренінгів, мешканці сільських місцевостей не менш освічені за міських жителів, проте відчувають брак інформації з приводу політичної ситуації в країні та світі. Найзначнішим джерелом інформації для них залишаються кілька телевізійних каналів, натомість варто наголосити на повній відсутності фахових навчань для мешканців села.
В подальшій діяльності по проекту планується інформаційно-консультативна підтримка, через проведення інформаційних сесій та „круглих столів”, розробці та реалізації конкретних кроків щодо сприяння вирішення місцевих проблем новообраними жінками-депутатами та головами місцевих рад. Практичні заняття із застосуванням отриманих на тренінгах теоретичних знань та навичок з методики роботи з виборцями на базі населених пунктів жінок-депутатів. А також проведення конференції для жінок-депутатів із 4-х обраних районів області, жінок-депутатів Верховної Ради України, обласної та районних рад з метою обміном досвідом та напрацювання рішень з актуальних питань пов’язаних з роллю жінки в системі влади.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ