Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

25% батьків отримують свідоцтва про народження дітей безпосередньо у пологових будинках

З початку року в Україні близько 25% батьків отримали свідоцтва про народження у пологових будинках. Про це сьогодні, 19 серпня, у розмові із журналістами повідомив міністр юстиції Павло Петренко, інформує кореспондент Гал-інфо.

"З початку року в Україні народилось близько 221 тис. немовлят, із них майже 50 тис. дітей отримали свідоцтва про народження у пологових будинках, де тепер є співробітник РАГСу (ДРАЦСу), який вносить відомості про дитину до реєстру.

Із усіх проектів міністерства юстиції - цей проект мій улюблений. Він у мене викликає багато позитивних емоцій. Коли дитина народжується, її життя починається не із черги чи із хабара, а із комфортного сервісу отримання першого документа", - зазначив Павло Петренко.

За його словами, в Україні у 468 пологових будинках є  можливість отримати свідоцтво про народження дитини просто на місці.

"Для прикладу у Рівненській області із 18 пологових будинків у 17 працює такий сервіс, що стосується Львова, то тут у всіх пологових домах є  співробітник РАГСу (ДРАЦСу)", - додав міністр.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ