Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З початку року львівські митники затримали контрабанду м’ясопродуктів на суму понад 1 млн. гривень

Більше 67 тонн м’ясопродуктів на суму понад 1 млн. грн. з початку року затримали працівники Львівської митниці - повідомляє прес-служба Львівської митниці. Зокрема у міжнародному автомобільному пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» протягом останніх днів зафіксовано кілька спроб незаконного ввезення м’ясопродуктів.
Зокрема за фактом надання неправдивих даних щодо найменування асортименту та вартості товару складено протокол про порушення митних правил проти приватного підприємця з Львівщини. Згідно з документами, він декларував, що ввозить 20 тонн сала (шпік морожений), однак лабораторні дослідження показали, що вміст м’яса в ньому перевищує визначені норми, тому його слід класифікувати за іншим кодом товару. В такий спосіб підприємець намагався уникнути сплати митних платежів в повному обсязі. Як наслідок, товар та транспортний засіб загальною вартістю 271 150, 65 грн. затримані.
Кількома днями раніше у вантажівці намагалися перевезти через кордон 11 700 кг свинного м’яса, прикривши його брикетами шкіри, якої насправді було понад 8 тонн, а не 20,3 т., як було зазначено в документах. Були випадки коли ввозили м’ясопродукти власним легковим автотранспортом невеликими партіями по 1000 – 1500 кг. Тільки за одну ніч проти 6 березня працівники Львівської митниці виявили 15 легкових автомобілів, в яких мешканці прикордоння везли м’ясопродукти сумнівної якості.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ