Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

З початку року на Львівщині облаштовано 171 км лісових автодоріг

На початок листопада на Львівщині дорожнім покриттям облаштовано 171 км лісових автодоріг, що становить 41% від запланованого обсягу будівництва доріг у 2011 році, – повідомила вчора, 3 листопада, прес-служба Держлісагентства Львівської області.

Крім того, вже сформовано 294 км земельного полотна доріг, що становить 70% від запланованого обсягу.

Загалом цього року підприємствами лісової галузі заплановано побудувати 420 км нових лісових автомагістральних доріг, з яких 100 км за рахунок бюджетних коштів, а 320 км за рахунок власних коштів лісогосподарських підприємств.

За словами голови Держлісагентства Віктора Сівця, будівництво лісових доріг наблизить галузь лісового господарства до євро стандартів. «На сьогоднішній день ми маємо повну підтримку зі сторони і Президента України, і Уряду в необхідності розвитку лісової інфраструктури. Саме тому, цього року з державного бюджету нам було виділено 100 млн грн, 60 з яких направлено на закупівлю необхідної для будівництва техніки, а 40 млн грн – безпосередньо на будівництво нових лісових доріг», – додав він.

«Наступного року ми запланували побудувати не менше 1000 км лісових доріг. Адже, лісові дороги мають важливе значення під час пожежонебезпечного періоду. Саме ними є можливість дістатися віддалинах куточків лісових масивів. Крім того, в будівництво лісових доріг закладена і соціальна складова. Нерідко, завдяки новозбудованій дорозі відстань між населеними пунктами скорочується втричі» - наголосив Віктор Сівець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ