Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З початку року на Львівщині затримали 350 п’яних водіїв

За 19 днів січня 2012 року інспектори Державної автомобільної інспекції Львівської області виявили та затримали понад 350 водіїв, які керували транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння, повідомила прес-служба управління ДАІ у Львівській області.

Зважаючи на цю статистику слід нагадати, що, керуючи транспортними засобами, водії втрачають пильність, стають неуважними, що часто призводить до дорожньо-транспортних пригод, у яких гинуть чи травмуються люди.

Водіям також слід пам’ятати про передбачену відповідальність згідно зі статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення. Так, відповідно до статті 130 цього Кодексу передбачено – водіям, які перебувають у стані алкогольного/наркотичного сп’яніння, або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, керувати транспортними засобами заборонено.

Крім того, за передачу керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані сп’яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само відмову особи, яка керує транспортним засобом від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість, передбачено (за рішенням суду) одне із наступних адміністративних покарань:

- накладення штрафу на водіїв у розмірі від 2 550 до 3 400 гривень;

- позбавлення права керування транспортними засобами на строк від 1 до 2 років;

- громадські роботи на строк від 40 до 50 годин;

- адміністративний арешт на строк від 7 до 10 діб.

За повторне протягом року вчинення такого порушення передбачено позбавлення водіїв права керування транспортними засобами на строк від 2 до 3 років з оплатним вилученням транспортного засобу, чи без такого або громадські роботи на строк від 50 до 60 годин або адміністративний арешт на строк від 10 до 15 діб.

Якщо ж особа двічі протягом року піддавалась адміністративному стягненню за таке порушення, то такого водія можна позбавити права керування транспортними засобами на строк до 10 років з оплатним вилученням транспортного засобу.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ