Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

З початку року на Львівщину залучено 10 млн доларів інвестицій

З початку року на Львівщину залучено 10 млн доларів інвестицій. Про це сказав начальник головного управління промполітики та розвитку інфранструктури Львівської ОДА Ростислав Сорока на робочій нараді керівництва Українського національного комітету Міжнародної Торгової Палати з представниками ділових кіл Львівщини.
 За його словами, Львівщина займає друге місце по залученню інвестицій після Києва. На одну особу у Львівській області припадає 150 доларів залучених інвестицій. Найбільше інвестори вкладають гроші в машинобудування (автомобілебудування), деревообробку (виробництво меблів), харчово-переробну промисловість, транспорт та зв'язок.
 Як зазначає Ростислав Сорока, перспективу  розвитку має інфраструктура туризму та рекреаційні зони, такі, як Трускавець, Моршин, Немирів, Любень Великий, Шкло. На Львівщині відновлюються гірськолижні курорти та започатковано сільський зелений туризм. Особливу увагу потрібно приділити залученню коштів в енергетику, перспективним є відкриття шахти Любеля.
 Як зазначає президент правління Українського  національного  комітету  Міжнародної Торгової Палати  Володимир Щелкунов, вже декілька років говориться про цей проект,  але ніяких зрушень в цьому питанні немає, оскільки воно є політичним.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ