Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

З початку року обсяг валової продукції сільського господарства Львівщини збільшився на 3,4%

У першому півріччі 2006 року порівняно з минулим роком  обсяг валової продукції сільського господарства збільшився на 3,4%. Зростання обсягу продукції сільського господарства обумовлено нарощуванням на 56,7 % виробництва у сільськогосподарських підприємствах, тоді як у господарствах населення відбулось скорочення на 2,5%.

Загалом площа посівів сільськогосподарських культур під урожай 2006 року в господарствах усіх категорій становить  546,1 тисячі гектара. Порівняну з минулим роком  посівна площа зменшилась на 34,3 тисячі гектарів, або на 5,9%. Розміри посівних площ зменшили господарства всіх районів, крім  Золочівського,  Мостиського, Сокальського.
У сільськогосподарських підприємствах посівні площі за останній рік скоротились на на 7,5% або на 16,8 тисяч гектарів і становили 206,8 тисяч гектарів. У господарствах населення площа посівів сільськогосподарських культур становила 339,3 тисячі гектарів і зменшилась на 4,9 % на 17,5 тисячі гектарів.
Сільськогосподарські підприємства області зменшили площі посівів під основні сільськогосподарські культури і  збільшили посіви цукрових буряків й овочів. Господарства населення скоротили площі посадки картоплі, посіви цукрових буряків, зернових і кормових культур, овочів. Про це “Гал-info” повідомили  в головному управлінні статистики у Львівській області.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ