Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З початку року в Львові народилось 157 недоношених дітей вагою від 1 до 2,5 кг

З початку року в Львові народилось 157 недоношених дітей вагою від 1 до 2,5 кг, – про це повідомила «Гал-info» інспектор з охорони материнства та дитинства соціальних недуг відділу медичної допомоги та профілактики захворювань управління охорони здоров’я Тетяна Хижняк. Дев’ятеро дітей з них народились вже мертвими.
Як зазначила Тетяна Хижняк, для недоношених дітей з малою вагою найважливішими є перші шість діб, після чого ймовірність смертності є значно нижчою. «Такі діти розвиваються трішки повільніше від інших, але до трьох років вони вже наздоганяють своїх ровесників», - повідомила Тетяна Хижняк.
Значно гіршою є ситуація з недоношеними дітьми вагою від 500г до 1кг. З початку року їх народилось 18, 10 з них на момент народження вже були мертвими. За словами Тетяни Хижняк, фактично шансів на виживання в дітей немає : 80-90% помирає в перший же тиждень. В недоношених дітей вагою до 1 кілограма найбільшою є проблема, пов’язана з диханням, оскільки вони народжуються з незрілими легенями. Перший міський пологовий будинок та пологове відділення 3-ї міської лікарні вже мають по 2 апарати вентиляції легень та декілька кювез.
Як повідомили в управлінні охорони здоров’я Львівської міської ради, з 1 січня 2007 року вступає в дію наказ Міністерства охорони здоров’я про затвердження інструкції з визначення критеріїв перинатального періоду, живонародженості та мертвонародженості, порядку реєстрації живонароджених та мертвонароджених. Відповідно до цього наказу з міського бюджету у 2007 році будуть виділені кошти на закупівлю апаратури для виходжування новонароджених з малою масою ( від 500 г до 2,5 кг). В дітей з’явиться більше шансів на виживання.
  
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ