Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

З полону звільнили журналіста Сергія Сакадинського

Луганський журналіст і редактор видання «Політика. 2.0» Сергій Сакадинський, який перебував у полоні 148 днів, звільнений з полону. Про це повідомила Громадському його дружина.

Поки що вона може тільки підтвердити факт звільнення, це сталося близько двох годин тому. Всі коментарі – згодом.

Нагадаємо, що 3.5 місяці його утримували в підвалі бойовиків групи «Бетмена», відтак решту часу Сакадинський разом ще з 10 полоненим провів в приміщенні МВС «ЛНР».

За словами Сакадинського, полоненим говорили, що їх тримають як свідків проти злочинів групи «Бетмена». Кілька днів тому прокуратурою ЛНР була дана вказівка відпустити 6-х людей, а сьогодні випустили ще 4-х, зокрема і Сергія Сакадинського. Коли їх випустили, нічого не пояснили, просто відкрили двері і сказали йти.

Зараз в Сакадинського нема жодних документів. Усі вилучили, коли забирали 2 серпня, журналіст вважає, що все бойовики їх знищили. І підтверджує той факт, що група Бетмена неодноразово била і знущалась над людьми, дехто після цих тортур не вижив.

Самого Сакадинського затримали на дачі. Приводом стало те, що хтось розповів бойовикам нібито Сакадинський – активіст Євромайдану і «Правого сектору». При затриманні журналістові зламали руку і побили. Три з половиною місяці він провів у підвалі, за той час жодного разу не виходив на поверхню. Годуввли жахливо. Пізніше, вже в так званому «МВС ЛНР», тримали в нормальному приміщенні і годували теж нормально.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ