Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

З п’ятої спроби обрано секретаря Самбірської міської ради

Сьогодні, 3 травня, продовжила роботу перша сесія Самбірської міської ради 5-го демократичного скликання. Міським головою Михайлом Котом вчетверте було запропоновано кандидатуру депутата Дмитра Кунціка на посаду секретаря міськради.
Перед голосуванням слово попросив депутат Тарас Зембіцький (НСНУ), який зазначив, що, аби знову повернутись до цього питання, потрібно дві третини депутатів міськради. Міський голова звернувся за юридичним тлумаченням, яке замість юриста міськради зголосився подати депутат Роман Мальків (ГП «Пора»). Він дещо по-іншому потрактував пункт регламенту, на який опирався попередній промовець. Інший депутат Микола Шийко (НСНУ), спираючись на інформацію, буцімто чиниться тиск на депутатів запропонував ставити позначки у бюлетенях у вигляді галочок та хрестиків та жодних інших, а також знищити бюлетені після заповнення протоколу. Ця пропозиція отримала підтримку.
Внаслідок голосування, участь в якому взяли 27 з 31 депутатів (не голосували депутати від ВО «Свобода»), Дмитро Кунцік набрав 17 голосів, однак 7 бюлетенів, окрім запропонованих позначок, містили інші позначки. Отож, такі бюлетені, як і саме голосування, було визнано недійсним. Міський голова оголосив перерву, після якої голосування відбулося повторно. Однак перед тим депутат Зорян Попадюк (НСНУ) зробив заяву, у якій зазначив, що з причини виявленої явної фальсифікації п’ятеро депутатів від НСНУ, як і від ВО «Свобода», участі у голосуванні брати не будуть. Одночасно тих, хто займається тиском на депутатів він назвав непорядними людьми, а тих, хто піддається такому впливу – людьми без власної гідності. Внаслідок п’ятого за чергою голосування кандидат на секретаря міськради Дмитро Кунцік набрав 18 голосів, проти – четверо, утримався – один. Отож, секретарем міськради обрано Дмитра Кунціка (позапартійного, обраного за списком СПУ).
Прикметою цього пленарного засідання стало те, що участь у ньому взяв голова ЛОО ВО «Батьківщина» Іван Денькович. Також було розглянуто питання про формування комісій міськради та обрання голів. Головами чотирьох комісій міський голова запропонував членів БЮТу, один – УНП, один – ГП «Пора». За цю пропозицію проголосували 20 депутатів СМР.
Завтра міський голова Михайло Кіт проводитиме консультації з головами, заступниками та секретарями комісій з приводу формування виконкому та призначення заступників міського голови. Сесія продовжить роботу 5 травня. Про це повідомив кореспондент „Гал-іnfо” у Самборі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ