Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З січня міграційна служба розпочне впровадження нових паспортів громадянина України у формі картки

З січня 2016 року міграційна служба розпочне впровадження нових паспортів громадянина України у формі картки. Про це повідомила прес-служба ДМС України.

Для цього Урядом виділено кошти, за які міграційною службою закуплено додаткове обладнання для оформлення біометричних документів. Обладнання встановлено виключно у тих підрозділах, у яких раніше не було такої технічної можливості.

Отже, починаючи з січня наступного року, замість 210 підрозділів, заяви на оформлення біометричного паспорта (у тому числі закордонного) зможуть прийняти 325 підрозділів міграційної служби. Це має суттєво зменшити черги на оформлення закордонних паспортів та спростити отримання послуги для громадян, яким раніше доводилося звертатися до сусідніх районів.

У перші дні січня, з 4.01.2016 по 6.01.2016 буде проводитися тестування системи оформлення і видачі паспорта громадянина України у формі картки. Враховуючи те, що оформлення і видача паспорта громадянина України у формі картки буде здійснюватися на тому ж обладнанні, що й оформлення і видача паспорта громадянина України для виїзду за кордон, у період 4.01-6.01.2016 можливі тимчасові ускладнення у роботі системи.

Заяви на оформлення паспорта громадянина України у формі картки підрозділи ДМС почнуть приймати з 11.01.2016.

Перелік нових підрозділів, де з 11.01.2016 можна буде оформити біометричні документи, розміщений на офіційному веб-сайті ДМС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ