Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З Туреччини до України прибув пором з 35 українцями на борту

Як інформує прес-службі Держприкордонслужби, сьогодні, 6 квітня, з Туреччини до України поромом "Карасу – Чорноморськ" прибули 35 наших співвітчизників.
Фото: Держприкордонслужба

З Туреччини пором вирушив до України 4 квітня. А вже сьогодні зранку його зустрічали в Чорноморському морському торговельному порту.

Громадяни України змогли повернутися на Батьківщину за сприяння МЗС та, зокрема, Генерального консульства України в Стамбулі.

Першими на борт судна піднялись спеціалісти Лабораторного центру МОЗ України на водному транспорті, які провели обстеження стану здоров’я усіх пасажирів та членів екіпажу. Симптомів захворювання не виявлено.

Після цього прикордонники розпочали оформлення пасажирів та водіїв.

Відповідно до рішення Уряду зазначена категорія осіб повинна пройти обов’язкову обсервацію протягом 14 днів, про що усі громадяни підписали інформаційні згоди. Обсервацію вони будуть проходити в одному з визначених Одеською обласною державною адміністрацією місць.

Пасажирів порому у супроводі співробітників Нацполіціі доправили до бази обсервації, де за станом їхнього здоров’я постійно будуть спостерігати медичні працівники. Нагадаємо, такі заходи вживаються задля недопущення розповсюдження на території України коронавірусної хвороби.

Як зазначає Генеральне консульство України в Стамбулі – в умовах закриття авіапростору, сполучення між містами і посилення заходів безпеки в Туреччині, ця логістична можливість повернення в Україну з Туреччини є єдиною. ‪

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, за добу в Україну повернулось більше 9 тисяч українців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ