Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

З власниками незаконних МАФів працюватимуть в індивідуальному порядку

Міська рада провела докладний аналіз і моніторинг підприємств, які класифікуються як малі архітектурні форми (МАФи) і реалізують алкоголь і тютюнові вироби. На сьогодні у Львові зареєстровано 1665 малих архітектурних форм, серед них 251 павільйон, 739 кіосків та 613 яток. Власниками МАФів створено понад 3 тис. робочих місць. Ці установи сплачують 7 млн грн до державного бюджету та 4,1 млн грн до міського. Про це під час прес-конференції повідомив заступник міського голови з економічних питань Віктор Башук.

За його словами, у місті є 558 МАФів, які здійснюють свою діяльність незаконно. „Є підприємства, які мають дозволи на встановлення від 3 до 7 архітектурних форм, однак вони не платять податків і там не числиться жодного працівника. За даними моніторингу, зарплата у таких закладах коливається від 44 до з 28 грн, що нижче мінімальної”, — зазначив Віктор Башук.
Наразі невідомо, яким чином міська влада боротиметься з порушниками, однак матеріали справи вивчає прокуратура. Далі Віктор Башук пообіцяв, що з кожним з них працюватимуть в індивідуальному порядку. Тим, з ким влада не зможе „домовитися”, доведеться ліквідувати власні заклади торгівлі. Скільки саме кіосків чекає ліквідація - наразі невідомо.
Найбільше малих архітектурних форм у Франківському районі (455) та Сихівському (335), а найменше у Личаківському – 108.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ