Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З введенням нової транспортної схеми у Львові тривалість самої поїздки зменшилась – Микола Жук

З введенням нової транспортної схеми у Львові зменшилась тривалість поїздок. Про це під час прямого ефіру 12 січня у Львівській обласній державній телерадіокомпанії заявив начальник управління транспорту та зв’язку Микола Жук, повідомила прес-служба ЛМР.

«Тривалість самої поїздки зменшилась, на вулицях міста менше заторів. Ми розуміємо, що час очікування транспортного засобу ще досить тривалий. Перевізники не дотримуються графіків руху. Але всі ці недоліки буде виправлено. Ми зараз залучаємо транспортні засоби від приватних підприємців, орендуємо машини. На жаль, не маємо коштів, щоб їх придбати, тому залучаємо орендовані транспортні засоби. Будемо збільшувати їх кількість на маршрутах, щоб вони курсували з тою періодичністю, яка потрібна», - зазначив під час прямого ефіру 12 січня на Львівській обласній державній телерадіокомпанії начальник управління транспорту та зв’язку Микола Жук.

Також Микола Жук додав, що новою транспортною схемою передбачена максимальна відстань між зупинками – 350 м.

«Максимальна відстань між зупинками – 350 м. Є зони, де це технологічно дотримати не можна, але переважно – усе в межах пішохідної досяжності», - додав Микола Жук.

Крім того, начальник управління заявив, що міські автобуси виходять на маршрути з 6.30 год ранку і курсують до 23.00-23.30 год. Інтервал руху на радіальних маршрутах має становити 6-8 хв.

«У новій транспортній мережі передбачений інтервал руху 6-8 хв на радіальних маршрутах та до 10-20 хв на інших маршрутах», - додав Микола Жук.

«У міжпікові періоди інтервал становить 15-20 хв., після 20:00 год. – до 20 хв. та після 21:00 год. – 30 хв», - додав заступник начальника управління транспорту та зв’язку ЛМР Андрій Білоус.

Микола Жук також повідомив, що досі тривають перевірки щодо впровадження нової транспортної схеми. Увагу звертають на інтервали руху автобусів, на кількість автобусів на маршрутах, на дотримання схеми руху, на зовнішній вигляд водіїв, їх поведінку. До перевізників та водії є чимало зауважень, тому заплановано проводити окремі інструктажі.

«Будемо проводити інструктажі для водіїв, залучати інші організації», - зазначив начальник управління транспорту та зв’язку Микола Жук.

Нагадаємо, за порушення трудової дисципліни у Львові вже звільнено 2 водіїв, ще 9 отримали попередження.

Нагадаємо також, що на конкурс з визначення перевізників на міських автобусних маршрутах було виставлено 46 автобусних маршрутів, розбитих на 4 окремі об’єкти.

Ще 7 автобусних маршрутів, які додали до автобусної мережі - №47А, №48, №49,  №50, №51, №1001 та №1002 - обслуговує компанія «Успіх-БМ». З нею укладено тимчасову угоду на 3 місяці.

Ознайомитись з новою транспортною мережею зі змінами можна на сайті Львівської міської ради. Також зніми подані у буклеті.

Довідка:

Телефон «гарячої» лінії міста – 15-80, телефон управління транспорту та зв’язку – 261-55-66.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ