Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

За 10 місяців 2006 року податківці донарахували податків на суму 184 млн грн

За 10 місяців 2006 року у результаті діяльності контрольно-перевірочного управління ДПА області було донараховано податки на суму 184 млн грн. Про це „Гал-іnfо” повідомив заступник начальника ДПА у Львівській області Михайло Басараб.
За його словами, є тенденція до збільшення донарахувань при одночасному зменшенні кількості перевірок. „Так, у 2003 році по результатах перевірок ДПА донараховано 81 млн грн. У 2004 році – 135 млн грн. За 10 місяців 2006 року – 184 млн грн. За 10 місяців було проведено 1800 планових перевірок. У третьому кварталі було проведено 504 перевірки. На четвертий квартал заплановано на 2% менше. Підставами для щоквартальних планових перевірок є збитковість підприємства, мінімізація доходів, неадекватна сплата податків до обсягу доходів. Якщо говорити про позапланові перевірки, то вони стосуються насамперед тих, хто заявляє на відшкодування ПДВ. За 10 місяців 2006 року в результаті позапланових перевірок на 64 млн грн було зменшено суми відшкодування ПДВ. Крім того, підставою для позапланової перевірки є сумніви щодо наявності ліцензій, дозволів, акцизних марок на підакизних товарах (тютюн та алкоголь). Ще одне – перевірка  на запити по підтвердженню інформації для інших регіональних ДПА. Якщо говорити про рішення суду, то позапланова перевірка стосується лише платників податків, що перебувають на спрощеній системі оподаткування. Лише голова ДПА має право підписувати направлення на позапланову перевірку”, - зазначив Михайло Басараб.
Як говорить Басараб, найбільше зловживань фіксується при позапланових перевірках. Так, був один випадок серед атестованих та неатестованих працівників ДПА. „Тут є 2 сторони – одна, що дає хабар, інша – що бере його, але бізнесмени дуже рідко звертаються зі скаргами на нечесних податківців. Тому говорити про те, що в усьому винні лише податківці, не можна”, - зазначає Михайло Басараб.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ