Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

За 10 років люди усвідомили свою відповідальність за долю держави – екс-голова Львівської ОДА Олександр Сендега

Найголовнішою подією 2010 року стали президентські вибори, підготовка до Євро-2012 і остаточне рішення, що чемпіонат буде в Україні. Про це в коментарі Гал-інфо повідомив голова Львівської ОДА у 2003-2004 роках, чинний депутат Львівської обласної ради від Партії регіонів Олександр Сендега.

Що стосується Львівщини, то, на думку екс-губернатора, найбільш значущою подією стали вибори до місцевих органів влади, які показали розстановку сил в державі, в області, дали оцінку людям, показали прагнення змін.

Останні десять років, каже Сендега, відбувся перехід від радянської системи управління, відбулося становлення української держави. Першу частину десятиліття відбувся серйозний підйом економіки в державі, рівня життя.

Як зауважив екс-керівник області, за останні десять років люди зрозуміли, що ніхто за них нічого не робитиме, і насправді доля країни і міста - в їхніх руках.

«Події, що відбувалися в 2004-05 роках, засвідчили сподівання людей на те, що буде добрий президент, добра Верховна Рада. Однак життя показало, що від однієї людини не так і багато залежить, має бути комплексний підхід, система заходів. Мені здається, що українці зрозуміли, потрібно вчитися, бути активними. Люди починають розуміють, яку державу хотіли б бачити, більш прискіпливо ставляться до державної влади, чиновників, починають розуміти, що чиновники є слугами народу, зрозуміли свою роль у державі», – сказав він.

На думку екс-губернатора, наступний рік буде не простим, бо світові кризові явища в економіці не оминають Україну. Потрібно буде наздоганяти втрачені в попередні роки можливості. «Наступний рік буде роком закладання нового фундаменту. Думаю, в другій половині року почнеться підйом економіки, наповнення бюджету», – сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ