Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

За 11 місяців ДПА області перевиконала план зі збору податкових надходжень на 3,3%

За 11 місяців ДПА перевиконала свій план податкових зборів, зібравши 103,3% податків. Про це „Гал-іnfо” повідомили у відділі громадських зв’язків ДПА у Львівській області. Згідно з повідомленням, за 11 місяців було зібрано податків на суму 2246 млн грн із запланованих 2175 млн грн. У листопаді до загального фонду Державного бюджету зібрано 347 млн грн, що на 47 млн грн (на 15,8 % ) більше показників, передбачених планом (300 млн грн).
Водночас у цілому по області у поточному році відбулось зростання величини прибутку до оподаткування на 473 млн грн (9 місяців 2005 року – 1473 млн грн, 9 місяців 2006 року – 1946 млн грн). Як наслідок, рівень податкового навантаження по платежах до Державного бюджету зріс з початку року у 6100 підприємств.
Крім розрахунків, що стосуються податкової бази, центральним апаратом щомісячно визначаються ризики, за конкретно визначеними напрямами роботи та розробляються заходи, спрямовані на їх оптимізацію. До них належать: залучення платників до оподаткування, тобто підприємств, які фактично зареєстровані, проте не сплачують з певних причин податки, і підвищення якості контрольно-перевірочної роботи, зростання ролі аудиту не лише в частині донарахувань, але і реального наповнення бюджету, скорочення суми податкового боргу, створення прозорого механізму  відшкодування  ПДВ. Відповідно до оціночних показників, які розраховуються ДПА України, за жовтень Львівська область посіла перше місце серед 26 регіональних адміністрацій.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ