Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

За 2005 рік вклади фізичних осіб збільшились понад 1,6 раз і становили близько 4,9 млрд грн

Упродовж 2005 року кількість територіально-відокремлених безбалансових відділень регіону зросла на 95 відділень банківських установ та станом на 1 січня 2006 року становила 821  безбалансових відділень, в тому числі 341 філія установ Ощадного банку України. Про це повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрації з посиланням на начальника головного управління економіки Львівської облдержадміністрації Миколу Вознюка.

У регіоні також діє Львівська філія Української міжбанківської валютної біржі; представництва: ЗАТ “Банк Петрокоммерц - Україна” та установи ЗАТ “Українська фінансова група”. На території області станом на 01 грудня 2005 фактично діє 163  пункти обміну іноземної валюти, з них – 141 на агентських угодах. Впродовж 2005 року тенденція приросту залучених банками регіону коштів продовжується. За цей період їх обсяг зріс на 53,0%.
Станом на 1 січня 2006 року обсяг залишків коштів підприємств, установ, організацій та населення на рахунках банківських установ Львівщини склав близько 6,2  млрд.грн.
У структурі зобов'язань за юридичним статусом клієнта найшвидшими темпами зростали вклади фізичних осіб, які на сьогоднішній день досягли найбільшої питомої ваги. За 2005 рік вклади фізичних осіб збільшились понад 1,6  раз і становили близько 4,9 млрд грн (79,5% усіх зобов'язань проти 75,5% на початок 2005 року).
Обсяг коштів суб'єктів господарювання на банківських рахунках за 2005 рік зріс на 28,3% і становив близько 1,3 млн грн, при зменшенні їх питомої частки у банківських зобов'язаннях із 24,5% на початку року до 20,5%.
За словами Миколи Вознюка, днями в управлінні Національного Банку України у Львівській області відбулася нарада на тему: “Підсумки роботи банківської системи Львівської області у 2005 році” за участю заступника голови ОДА Валерія П’ятака та керівників всіх банківських установ та філій у Львівській області.
На нараді було розглянуто питання ефективності господарської діяльності банківських установ, участь банківської системи у соціально-економічному розвитку регіону та основні показники їхньої діяльності за минулий рік.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ