Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

За 20 років кількість хворих на рак може зрости на 60%, - ВООЗ

За два десятиліття кількість хворих на рак може зрости на 60%, якщо збережеться поточний тренд.

Про це передає ВООЗ, пише Громадське.

Найбільша кількість онкологічних захворювань (близько 81%) може статися у країнах із низьким та середнім рівнем доходів.

Як передає ВООЗ, ці країни направляють ресурси на боротьбу з інфекційними хворобами та посилення заходів охорони матерів і дітей, водночас медзаклади не мають обладнання для профілактики, діагностики та лікування раку.

Згідно з даними організації, у 2019 році послуги з комплексного лікування онкологічних захворювань надавали у 90% країн з високим рівнем доходу та у 15% країн з низьким рівнем доходу.

У ВООЗ також оприлюднили перелік заходів для запобігання новим випадкам раку, зокрема контроль за вживанням тютюну, вакцинація проти гепатиту B, боротьба з раком шийки матки шляхом вакцинації проти вірусу папіломи тощо.

Гендиректор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус вважає, що за наступні 10 років можна врятувати 7 мільйонів людей від раку, якщо направити ресурси на боротьбу з хворобою.

Нагадаємо, з 2020 року рання діагностика онкозахворювань стане безкоштовною для українців. Національна служба охорони здоров’я України оплатить лікарням ці послуги за підвищеним тарифом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ