Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

За 2 тижні Яценюк представить опозиційний уряд

Депутат Верховної Ради від фракції Блоку "Наша Україна-Народна самооборона" Арсеній Яценюк має намір представити свій опозиційний уряд після 26 березня. Про це він сказав в ефірі програми "Велика політика з Євгеном Кисельовим" на телеканалі "Інтер" 12 березня.

"Через 2 тижні уряд буде представлено", - заявив депутат.

При цьому Яценюк повідомив, що вже складено список його членів, проведені відповідні переговори і до його складу увійдуть не тільки депутати Ради.

"Частина уряду зі складу народних депутатів, друга частина - з нових осіб", - заявив він.

Парламентарій вважає, що не варто підходити до діяльності опозиційних сил з юридичної точки зору і керуватися виключно юридичною нормою про те, що може бути тільки одна опозиція.

"Вийдіть з юридичної площини, яка буде змінена, ми говоримо про політичну діяльність", - підкреслив Яценюк.

Депутат припустив, що можуть з'явитися нові політичні сили, які оголосять про свою опозиційність, і ніщо не заважає їм створювати свої опозиційні уряди.

На думку Яценюка, визначати підтримку населенням таких урядів і політсил буде ефективність їх діяльності, а не популістські гасла.

Нагадаємо, що 10 березня фракція БЮТ заявила про намір створити опозиційний уряд - "уряд майбутнього" після формування нового складу Кабміну.

У БЮТ також заявили про готовність запропонувати Яценюку роботу в опозиційному уряді у разі його створення.

Депутат Ради від НУ-НС Ярослав Джоджик пропонує Раді дозволити наявність кількох опозиційних фракцій або об'єднань у парламенті, передають Подробности.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ