Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

За 3 місяці через майданчик продажу "СЕТАМ" реалізовано майна на 386 млн грн

За 3 місяці цього року через майданчик "СЕТАМ" (Системи електронних торгів арештованим майном) реалізовано майна на 386 млн грн. Загалом з моменту запуску ця цифра перевищила 2,6 млрд грн. Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр юстиції Павло Петренко.

Як зазначив  Павло Петренко, сьогодні, 20 березня, разом із керівником ДП «СЕТАМ» Віктором Вишньовим презентували результати роботи Системи електронних торгів арештованим майном у 1 кварталі цього року.

ФБ: Павло Петренко
ФБ: Павло Петренко
1/1

"СЕТАМ" - це один з перших державних стартапів, який Міністерство юстиції запустило ще 2014 року. До цього торгівля арештованим майном була справжнім полігоном для макрокорупції. Коли наша команда прийшла до Мін’юсту, лише одна наближена до «сім’ї» приватна компанія займалася продажем усього конфіскованого майна Державної виконавчої служби. Мільярди гривень, які надходили через такі непрозорі продажі, перетікали до кишень приватних осіб.

Саме тоді ми прийняли революційне рішення, яке було підтримане Урядом, і запровадили електронний майданчик з продажу конфіскованого майна у вигляді аукціонів. Цей майданчик став прототипом системи електронних державних закупівель ProZorro.

Лише за 3 місяці цього року через майданчик СЕТАМ реалізовано майна на 386 млн грн. Загалом з моменту запуску ця цифра перевищила 2,6 млрд грн.

44% лотів реалізуються з перших торгів, а у 57% аукціонів ми маємо зростання вартості у середньому на 24% порівняно зі стартовою.

Кількість зареєстрованих учасників торгів з 7,5 тисяч у 2014 році нині вже доросла до майже 34 тисяч.

Лише за минулий рік ДП «СЕТАМ» перерахувало до державного бюджету 299 млн грн.

ФБ: Павло Петренко
ФБ: Павло Петренко
ФБ: Павло Петренко
ФБ: Павло Петренко
ФБ: Павло Петренко
ФБ: Павло Петренко
1/3

Під час прес-конференції також було презентовано новий статистичний модуль сайту СЕТАМ, який дає можливість отримати фактично всі дані про роботу системи, починаючи з 2014 року. Тож запрошую всіх особисто перевірити результати нашої роботи.

Ще однією новацією системи вже найближчим часом стане її приєднання до технології Blockchain – системи захисту й зберігання баз даних, яка є однією з найпрогресивніших у світі. Міністерство юстиції зараз веде перемовини, щоб стати першим з міністерств, яке імплементує цю систему на базі наших реєстрів та СЕТАМ.

Закликаю українців користуватись майданчиком СЕТАМ за адресою  і в процесі чесних, зрозумілих та відкритих торгів купувати необхідні товари", - йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ