Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За 4 місяці до Центру документування тортур у Львові надійшло 51 звернення

За чотири місяці діяльності у Львові Центр документування тортур розглянув 15 скарг про порушення правил ведення слідства та побиття при затриманні. Із 11 фізичних осіб, які повідомляли про тілесні ушкодження при затриманні було дві жінки. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив виконавчий директор благодійної організації „Твоє право” Олег Ільницький.
„До нас надійшло 51 звернення за чотири місяці, але тільки 15 стосувалися предметно нашої діяльності. Ми не змогли розглянути і відреагувати на усі 15 звернень, через те, що частину скарг повідомили анонімно, а ті, що надходили безпосередньо від постраждалих, не мали доказів для юридичного втручання. Люди повідомляли про фізичне насильство та психологічний тиск”, – розповів Олег Ільницький.
 Він повідомив, що за фактом непроцесульного поводження із затриманими за шістьма зверненнями від постраждалих, які надійшли до Центру документування тортур, проводять розслідування у Шевченківському РВ міста Львова, у райвідділах міст Стрия, Пустомит та Винників.
Як розповів секретар Громадської ради при ГУ УМВС України у Львівській області Тарас Гаталяк, мобільна група виявила порушення поводження із затриманими у Личаківському РВ, де затримали неповнолітнього і брали свідчення без батьків чи викладачів, як передбачено законодавством. У Стрийському райвідділі трапився випадок побиття матері затриманої. Жінку відвезли з відділку до лікарні з струсом головного мозку. За словами Тараса Гаталяка, міліціонери не понесли покарання за порушення прав затриманих.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ