Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

За 4 роки нинішня Львівська міська рада ухвалила цілу купу незаконних рішень, – Мінюст

Представники ГО «Вартові закону» вважають, що за 4 роки своєї діяльності нинішня Львівська міська рада ухвалила цілу купу рішень, які слід вважати незаконними. Зокрема, йдеться про нормативно-правові акти, які стосуються прав, свобод, законних інтересів мешканців Львова і які не були оприлюднені у пресі, як це передбачено законом. Тобто, це стосується рішень щодо житлово-комунальних тарифів, приватизації (оренди) нерухомого майна, приватизації (оренди) земельних ділянок. Таку позицію представників громадськості підтримало Міністерство юстиції. Про це йшлося сьогодні, 27 січня, на прес-конференції у Львові.

 

За словами представника ГО «Вартові закону» Олексія Вєренцова, вони надали всі необхідні документи, які доводять, що ЛМР та її виконавчі органи учиняють системні порушення Конституційних прав громадян, адже не оприлюднюються правові акти, які стосуються прав та свобод мешканців Львова, таким чином, фактично, рішення приймаються таємно.

 

 

 «Ці порушення дають змогу визнати тарифи з теплопостачання, водопостачання, утримання будинків та прибудинкових територій незаконними, адже протягом 30 днів вони офіційно не були оприлюднені в засобах масової інформації. А так званий офіційний сайт Ради не відноситься до ЗМІ, що роз’яснено у листі Державного комітету  інформації України, де говориться про те, що, згідно законодавства України, веб-сайти не відносяться до ЗМІ», - зазначив Олексій Вєренцов.

 

Також він наголосив, що КП «Редакція газети Львівської міської ради «Ратуша», яке визначене ухвалою міської ради офіційним друкованим виданням, за останні 4 роки  не здійснювала офіційного оприлюднення рішень, ухвал міської ради та її виконавчих органів.

 

«Закони та інші нормативно-правові акти, що визначають права і обов’язки громадян, не доведені до відома населення у порядку, встановленому законом, є нечинними», - зазначила начальник відділу Головного управління юстиції Львівської області Галина Власова.

 

Довідка.

 

Офіційне оприлюднення нормативно-правових актів – це їх розміщення в офіційних друкованих виданнях. Воно передбачено Конституцією України, Указом Президента України від 13 грудня 1996 року №1207/96.

 

Згідно з частиною другою статті 57 Конституції України, закони та інші нормативно-правові акт, що визначають права і обов’язки громадян, мають бути доведені до відома населення у порядку, встановленому законом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ