Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

За 5 місяців волонтери відправили на Схід 1 597884 кілограм тонн «Гуманітарної пошти»

З липня по грудень 2014 року «Гуманітарна пошта України» перевезла для волонтерів 1 597 884 кілограм гуманітарних вантажів, призначених для солдатів Української армії та вимушених переселенців по всій Україні. Щотижня волонтери безкоштовно відправляють через відділення «Нової Пошти» майже тисячу посилок: продукти харчування, теплий одяг та амуніцію для солдатів, що несуть службу в гарячих точках, повідомила прес-служба компанії «Нова пошта».

На сьогодні в програмі беруть учать 230 волонтерських організацій та особистих ініціатив з усієї України. Компанія «Нова Пошта» не обмежує їх за кількістю безкоштовних відправлень або отримань вантажів.

«Волонтери «Народного Тилу» відправили через «Гуманітарну пошту України» вже більше 35 тонн вантажу, що за моїми підрахунками допомогло нам зекономити 120 000 гривень. Для кращого розуміння, на ці гроші можна одягти в теплу форму 150 бійців або ж забезпечити 200 бійців індивідуальними аптечками за стандартами НАТО.  Це реальна допомога. Крім того, відправляти та отримувати вантажі можна в будь-якому відділенні компанії по всій Україні, а це суттєво спрощує логістику для волонтерів», - прокоментував роботу програми Георгій Тука, керівник та один із засновників волонтерського руху «Народний тил».

«З настанням морозів у геометричній прогресії зростає потреба в теплому одязі, термобілизні та медикаментах. Відповідно, зростає кількість відправлень. Не дивлячись на те, що в нашій програмі вже більше двоста учасників і тисячі відправок у тиждень, ми і надалі будемо допомагати волонтерському руху. Волонтери завжди можуть розраховувати на нашу підтримку», - прокоментував В‘ячеслав Климов, генеральний директор і співзасновник компанії «Нова Пошта».

Ініціатива «Гуманітарна пошта України» була запущена компанією «Нова Пошта» в липні 2014 року, як реакція на анексію Криму та конфлікт на Сході країни. Мета програми – максимально спростити для волонтерів та ініціативних груп, що відправляють допомогу, процес доставки, взявши витрати на себе. Окрім безкоштовних доставок в рамках програми компанія надає точкову допомогу волонтерському руху та забезпечує всім необхідним мобілізованих співробітників, що несуть службу на Сході.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ