Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За 5 останніх років Львівське сміттєзвалище «з’їло» 23,5 млн грн

За 5 останніх років на утримання Грибовицького сміттєзвалища, що біля Львова, витратили 23,5 млн грн, – про це повідомив заступник голови Львівської ОДА Володимир Зубицький на спільному засіданні Комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради та Комісії з питань природокористування, охорони довкілля та благоустрою Львівської міської ради.

Однак незважаючи на те, що кожного року в бюджетах Львова та області закладаються гроші на поступове вирішення проблеми Грибовицького сміттєзвалища, глибина залягання сміття все збільшується, а люди з прилеглих сіл і надалі п’ють отруєну солями важких металів воду.

За результатами дослідження, проведеного НУ «Львівська політехніка», вода у криницях сіл, прилеглих до сміттєзвалища, отруйна: вміст фенолу та нафтопродуктів у ній у сотні разів перевищує гранично допустимі норми. Власне, вода з криниць всіх населених пунктів, що довкола сміттєзвалища (села Великі та Малі Грибовичі, Збиранка, Малехів, Дубляни) не відповідає санітарно-гігієнічним нормам. При цьому у більшості сіл є водопровід, який рятує населення, але забруднену воду продовжує пити худоба, її застосовується для вирощення овочів та фруктів.

Окрема проблема – у селі Малехові взагалі нема водопроводу та каналізації, хоча вже давно підготовані рішення та проекти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ