Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За 6 днів понад 3,7 тис. порушень від водіїв, що перевозять пасажирів

За шість днів в Україні поліцейські зафіксували понад 3,7 тисяч порушень водіями, які перевозять пасажирів. Повідомив департамент комунікації Національної поліції України.

Серед них – керування в стані сп’яніння, створення аварійної обстановки, порушення вимог дорожніх знаків та керування без необхідних документів. Окрім того, виявлено 528 технічно несправних автобусів. Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Національної поліції Олексій Білошицький під час відеоселекторної наради з керівниками підрозділів поліції превенції.

Так, з 20 квітня на території країни проводиться комплекс цільових заходів, спрямований на профілактику аварійності на пасажирському транспорті. У рамках цих заходів поліцейські посилили контроль за дотриманням перевізниками Правил дорожнього руху та Правил перевезення пасажирів.

Олексій Білошицький зазначив, що під час відпрацювання поліцейські принципово ставляться до виявлених порушень. Адже за кожним недоліком може стояти людське життя. Особлива увага приділяється перевірці технічного стану транспортних засобів, наявності та справності аварійних виходів, розташуванню місць для сидіння, організації передрейсового контролю технічного стану автобусів та проведенню щозмінного медичного огляду водіїв.

Для цього організовано роботу спільних мобільних груп. Окрім того, додаткові автопатрулі наближено до аварійно-небезпечних ділянок доріг і місць концентрації дорожньо-транспортних пригод. Також поліцейські проводять інструктажі з перевізниками та водіями щодо неухильного дотримання вимог Правил дорожнього руху та Правил перевезення пасажирів.

«За шість днів проведення операції перевірено 19 978 автобусів, з яких 1006 – використовуються для перевезення організованих груп дітей. Виявлено 528 технічно несправних транспортних засобів. Окрім того, поліцейські виявили 3785 порушень Правил дорожнього руху та Правил перевезення пасажирів, які допущені водіями автобусів», – розповів Олексій Білошицький.

Серед таких порушень – керування в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, створення аварійної обстановки, порушення правил руху через залізничні переїзди, перевезення пасажирів понад встановлену кількість, порушення вимог дорожніх знаків та розмітки проїзної частини доріг, керування автобусами, які не пройшли обов’язковий технічний контроль, керування без необхідних документів.

Нагадаємо, Голова Нацполіції доручив перевірити технічний стан пасажирського транспорту та посилити контроль за дотриманням ПДР перевізниками.

За три дні поліцейські виявили понад 500 порушень, допущених водіями пасажирського транспорту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ