Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

За 6 місяців 2006 року туристичні фірми Карпатського регіону надали послуги 500 000 туристів

На Раді туризму Карпатського регіону, яка відбулась сьогодні, 18 жовтня 2006 р., було підведено підсумки розвитку туристичної галузі у Західній Україні та окреслено основні напрямки діяльності для розвитку туризму.
Зокрема, начальник управління культури і туризму ЛОДА Галина Дорощук зазначила, що 15% від сумарного природного ресурсного потенціалу України становить саме Карпатський регіон. Зокрема, за 6 місяців 2006 року туристичні фірми Карпатського регіону надали послуги 500 000 туристів, що становить 30% всіх туристів України. З них 60-70%  — місцеві споживачі і лише 30-40% - іноземні туристи. Тому пріоритетними напрямками є розвиток внутрішнього туризму та санаторно-курортної сфери. Також Рада Карпатського регіону планує створити Регіональний туристичний центр, через який можна буде обмінюватись інформацією щодо розвитку туристичного бізнесу між регіонами та країнами. Свою співпрацю підтвердили туристичні інформаційні центри Греції, Словаччини, Чехії, Польщі, Німеччини, Болгарії, Угорщини.
Також впроваджується єдина система категоризації всіх сільських садиб і розробляється система маркування туристичних шляхів, що значно полегшує розвиток зеленого туризму. На засіданні Ради був присутній також директор Ради з туризму землі Саксонії (Німеччина) Манфред Убоеме, який зазначив, що для розвитку українського туризму при такому величезному рекреаційному потенціалі Україні бракує лише загальнонаціональної підтримки, а також широкого інформаційного розголосу в інших країнах Європи. Окрім того, значним поступом для розвитку туризму було б введення недорогого транспортного обслуговування.
Рада туризму Карпатського регіону була заснована 6 серпня 2001 року. До неї входяться Івано-Франківська, Львівська, Тернопільська, Закарпатська і Чернівецька області. Протягом 5 років діяльності Рада туризму залучила близько 1 млн доларів на розвиток туристичної галузі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ