Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За 8 місяців 2006 року центри зайнятості Львівської області надали послуги 112,8 тисячі незайнятих громадян

На ринку праці області упродовж січня-серпня поточного року спостерігалося зменшення обсягів сільського безробіття, довготривалого безробіття, збільшення попиту робочої сили та обсягів вивільнення працівників. Про це „Гал-іnfо” повідомили в прес-службі Львівського регіонального центру зайнятості.

Упродовж січня-серпня 2006 року центрами зайнятості області надавалися соціальні послуги 112,8 тис. незайнятих громадян, з них 61,2 тис. незайнятих жінок (питома вага їх у загальній чисельності незайнятих громадян становила 54,2%.). Обласною службою зайнятості за цей період надавалися соціальні послуги 51,8 тис. осіб віком до 35 років (45,9% загальної чисельності незайнятих громадян). Чисельність працевлаштованих незайнятих громадян становила 31,1  тис. осіб, що на 2,4 тис. осіб більше порівняно з відповідним періодом 2005 року. За січень-серпень поточного року працевлаштовано шляхом надання дотацій працедавцям 987 безробітних, одноразової виплати допомоги з безробіття для започаткування підприємницької діяльності 834  безробітних. До участі у громадських роботах було залучено 12,4 тис. осіб.
Станом на 1 вересня 2006 року актуальними в центрах зайнятості залишилися 7272 вакансії. Як наслідок, чисельність претендентів на одне вільне робоче місце (вакантну посаду) в середньому в області становила 6 осіб проти 10 осіб у відповідному періоді минулого року.
Актуальними на ринку праці були такі вакансії робітничих професій: швачка, продавець продовольчих товарів, муляр, столяр, слюсар-сантехнік, слюсар-ремонтник, електрогазозварник, маляр, офіціант, токар, штукатур, фрезерувальник, дорожній робітник. Окрім цього, актуальними були такі вакансії професій службовців: менеджер, менеджер із збуту, інженер, майстер виробничого навчання, електрик дільниці, агент страховий, бухгалтер, інженер-програміст, економіст, майстер, технік, сестра медична.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ