Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

За 8 місяців на порушення митного законодавства прокуратура Львівської області внесла 16 актів прокурорського реагування

За 8 місяців 2006 року органами прокуратури Львівської області внесено 16 актів прокурорського реагування на порушення митного та адміністративного законодавства. За результатами їх розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнуто 12 посадових осіб митних органів. Крім цього, на незаконні постанови начальників митниці внесено 11 протестів, 9 з яких уже задоволено. Повідомили в прес-службі прокуратури Львівської області.

При вивченні практики митного оформлення транспортних засобів, ввезених в Україну як гуманітарна допомога Управлінню соціального захисту населення, прокурорами встановлено, що одним із найпоширеніших порушень є подання до такого оформлення, документів з недостовірними відомостями, а саме: договір дарування з підробленими відмітками консульських установ про їх легалізацію. Проте судами з шести протоколів, заведених митницею про порушення митних правил, п’ять закрито. Реагуючи на неправосудні рішення суду, прокуратурою Львівської області внесено 5 протестів за результатами розгляду яких до правопорушників застосовано конфіскацію предметів на суму більше 100 тис. грн.
Окрім цього, в 2006 році прокуратурою Львівської області порушено кримінальну справу відносно головного інспектора одного із відділів пасажирського сектора Рава-Руської митниці, який організував заповнення громадянами України митних декларацій на валюту в сумі 15 тис. доларів США і посвідчив їх своєю особисто номерною печаткою вже після того, як у них затримали вказану валюту, тим самим сфальсифікувавши докази у кримінальній справі. На даний час кримінальну справу з обвинувальним висновком скеровано до суду. Також прокуратурою області складено протокол за ч.1  п. ”а” ст. 5 Закону України “Про боротьбу з корупцією” відносно заступника начальника однієї з митниць Львівської області. Судом протокол розглянутий, а на винного накладено адміністративне стягнення.

 


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ