Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За 9 місяців 2006-го послугами центрів зайнятості області скористалися майже 120 тисяч громадян

Упродовж 9 місяців 2006 року центри зайнятості області надали соціальні послуги 119,9 тисячі незайнятих громадян. Про це „Гал-іnfо” повідомила Ольга Федик, заступник начальника відділу статистики, моніторингу та прогнозування Львівського обласного центру зайнятості.
Обсяги пропозиції робочої сили у січні-вересні формувалися за рахунок таких працівників: звільнених за власним бажанням – 10,2 відсотка загальної чисельності незайнятих громадян, котрі користувалися соціальними послугами, вивільнених осіб з підприємств, установ та організацій – 7 відсотків, випускників навчальних закладів – 4,9 відсотка, осіб, котрі були не зайняті з різних причин понад рік, – 18,9 відсотка.
Послуги служби зайнятості понад рік отримували 22,5 тис. безробітних. Порівняно з аналогічним періодом минулого року обсяги довготривалого безробіття зменшилися у півтора раза.
Середня тривалість безробіття упродовж січня-вересня становила 8 місяців, що на 1 місяць менше, ніж у відповідному періоді торік.
У січні-вересні соціальні послуги служби зайнятості отримували 1,1 тис. членів безробітних сімей. Рівень працевлаштування таких осіб порівняно з минулим роком збільшився з 18,0 до 25,2 відсотка.
Зріс з 14,6 до 17 відсотків рівень працевлаштування мешканців сільської місцевості. Їхня частка у загальній чисельності безробітних становила 55,4 відсотка проти 54,2 відсотка у відповідному періоді торік.
Упродовж 9 місяців поточного року центри зайнятості надали соціальні послуги 65,2 тис. незайнятих жінок, відсоток котрих у загальній чисельності незайнятих громадян становив 54,3.
Соціальні послуги служби зайнятості отримували 55,6 тисяч осіб віком до 35 років. Рівень працевлаштування цієї категорії громадян перевищив загальний показник і становив 32,6 відсотка проти 28,5 у січні-вересні торік.
Станом на 01.10.2006 року актуальними в центрах зайнятості були 7453 вакансії. На одне вільне робоче місце (вакантну посаду) в середньому в області претендувало 6 осіб.
Одноразову виплату допомоги з безробіття для започаткування підприємницької діяльності упродовж 9 місяців отримали 929 безробітних, з них кожна друга особа – молодь віком до 35 років, кожна третя – жінка та мешканці сільської місцевості.
Шляхом надання дотацій працедавцям працевлаштовано 1113 безробітних.
Упродовж січня-вересня послугами служби зайнятості користувалися 18,6 тис. осіб з числа вразливих категорій громадян. З них працевлаштовано 3,8 тис. осіб, у тому числі на заброньовані робочі місця – 1,2 тис. осіб.
Центри зайнятості допомогли знайти місце праці 179 особам з обмеженими фізичними можливостями.
Професійним навчанням, перенавчанням та підвищенням кваліфікації було охоплено 7,6 тис. осіб. У виконанні громадських робіт брали участь 14,4 тис. безробітних.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ