Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За чергування на блокпосту терористів «ДНР» чоловік проведе за ґратами 3,5 року

Підтримавши позицію прокуратури Донецької області, суд визнав 22-річного уродженця м. Докучаєвська винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.260 КК України (участь у непередбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях). Повідомила прес-служба прокуратури Донецької області

Під час судових слухань встановлено, що у липні 2014 року, перебуваючи у місті Донецьк, раніше судимий чоловік вступив до лав терористичної організації «ДНР».

Він чергував на блокпосту у Калінинському районі Донецька, маючи при собі автомат Калашнікова та набої до нього. До його обов’язків входило: організація контрольно-пропускного режиму через блокпост, перевірка осіб, що його перетинають, виявлення та залякування тих, хто підтримує українську владу, а також участь у боротьбі та протидії Збройним силам України у разі їх наближення до території, підконтрольній терористам «ДНР».

Проте, участь у бойових діях обвинувачений не брав, а вже через деякий час покинув ряди терористів.

У скоєному чоловік зізнався, щиро розкаявся та співпрацював зі слідством.

Вироком Павлоградського міськрайонного суду за участь у непередбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях його засуджено до 3 років та 6 місяців позбавлення волі.
 
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ